Talk to the people behind the exciting things we do at Bidwells.

Our people

loader
    Sorry, there were no results for your search. Please try again loader
      What we do/ Our Projects/ Annabel’s

      The complex reimagining of London's historic nightclub.

      Annabel’s, London

      Client
      The Birley Club

      Value
      £50m

      Location
      London

      The world-famous Annabel's opened in 1963 and has remained one of the most iconic venues in London. Situated in a Grade I listed townhouse in Berkeley Square, we replicated the nightclub in its new location and enhanced the facilities for members and guests.

      A gem in the client's portfolio of restaurants and bars, we were instructed to re-imagine and refresh Martin Brudnizki’s imaginative new design for Annabel’s in its new location. We navigated the complicated planning procedure and achieved consent for several intricate elements of the new design. As a Grade I listed building and described as ‘one of the best townhouses in London’, its interior needed to remain intact while being transformed to meet the client's creative goals. All existing services also required extensive upgrades, all the time being sensitive to the historic nature of the building.

      The most striking features of the new building is its retractable glass roof designed by Waagner Biro, which covers the outside terrace. It forms a core part of the stunning redesign of the project and required our creative and technical expertise to obtain approval and navigate the planning process.

      To assist with the process of obtaining listed building consent and planning permission, we utilised our well-established professional contacts within the conservation and planning teams at Westminster City Council.

      Annabel's London.JPG

      The client’s innovative vision was achieved while respecting the constraints of the site’s historic importance. The new Annabel's opened to great acclaim and retained its prestigious 1960s reputation.

      KEY CONTACT

      Get in touch with

      Share this case study