Search Bidwells

Search Bidwells

Talk to the people behind the exciting things we do at Bidwells.

Our people

loader
    Sorry, there were no results for your search. Please try again loader
      What we do/ Our Projects/ ITV Studios

      A makeover for one of the region’s busiest television studios.

      ITV1.JPG

      Client
      ITV PLC

      Size
      30,000 sq ft

      Location
      Norwich

      Located with a Grade II listed building, ITV Studios in Norwich required a state-of-the-art production control room, editing suites and an open plan newsroom.

      The client approached us to design and manage a comprehensive refurbishment of the existing television operation and studio space. Ahead of the project, we met with many of the building's users to gain insight into how a busy newsroom operates and how the interior working areas could be improved for efficiency. 

       

      The project presented several challenges, including construction around a live television studio and refurbishing within an historic building. We worked closely with conversation officers to ensure planning permission was swiftly achieved and as part of the scheme, assisted the client by consolidating its assets into one building – disposing of over 40,000 sq ft of office space. 

      ITV2_rgb

      The outcome of this project was a working environment which serves the needs of a newsroom and integrated desk space for around 60 individuals. The design of the newsroom was also updated to give the general public a glimpse into the day-to-day operations of ITV.  

      Thank you very much for your input and attention to detail during this project We have an excellent relationship with Bidwells, built up over several successful projects, and it is also very heartening to hear key colleagues remarking on the quality of this latest work.
      Nigel Coe, Operations Manager ITV Plc
      Key contacts

      Get in touch

      Share this project