J Sheekey

Covent Garden, London

Bidwells Urban Design Studio worked in collaboration with bespoke furniture and fixture manufacturers Crown Outdoor, to redesign the outdoor dining area for J. Sheekey seafood and oyster restaurant in the heart of London’s theatre district. 

The redesign offers an increased number of covers, whilst a frontage formed of raised planters and screens creates an attractive and uncluttered façade to the street, improving the physical environment for both the patrons of the restaurant, as well as pedestrians on St Martin’s Court.

 

What we did

  • UDS gained planning permission for 60 new covers and major upgrade works to the front façade within the Conservation Area of Westminster.

Result

 

 

 

 

  • The client completed the build by June 2016 in time for the summer season, extending capacity of the restaurant and Oyster Bar from 180 covers to 240 covers making a step change in profitability of the restaurant.

 

60

additional street-side covers

 

 

 

 

 

Images

View 1 Render2

J Sheekey Atlantic Bar external by Paul Winch Furness HR 4

J Sheekey exterior shot by Paul Winch Furness HR 1

J Sheekey exterior shot by Paul Winch Furness HR 3

 

Help us find an exact match for your search. Do you mean?

    or close this panel to search again