TV STUDIO MAKE-OVER

NORWICH STUDIOS
ITV PLC

Rationalisation of unused space, the disposal of 40,000 sqft office building and refurbishment of 30,000 sqft grade II Listed building, creating a new production control room, editing suites and open plan newsroom.

What we did

 

  • The team met with the news teams, presenters, managers and reporters to gain insight into how a busy newsroom operates and how the available space could be utilised to give everyone the most efficient working space

  • We produced a detailed brief, created design options and made sure that everything we proposed blended perfectly with ITV’s new branding

  • We gained the necessary planning and Listed building permissions

  • Designed the interior working space and oversaw the tender process, appointment of a building contractor and monitored the works through to completion

 

Results

 

  • Delivered a working environment which matched the fast-paced demands of a busy newsroom and where all the different newsroom disciplines were integrated with desk space for around 60 people at any one time

  • Created an area where members of the public could see the newsroom in operation in a way that was informative and entertaining, and which didn’t detract from the important work being carried out by the news teams 

 

Thank you very much for your input and attention to detail during this project.

Nigel Coe, Operations Manager, ITV Plc

 

£1m

Value of the project

Help us find an exact match for your search. Do you mean?

    or close this panel to search again